Gratis verzending vanaf € 75,-

METEN MET 2 MATEN

Wat een rare tijd is het nu voor iedereen.

Iedereen leeft in onzekerheid over hun gezondheid, zowel medisch als economisch, en probeert er het beste van te maken. Op het moment zitten wij in een lock down “light” volgens de regering. Wij (Van den Berg Markthandel) zitten echter volledig vast. Totale lock down voor ons. Ten minste wat de markten betreft. We hebben in maart te horen gekregen dat we op geen enkele weekmarkt welkom zijn. Alle jaarmarkten zijn afgelast en onze seizoensmarkten gaan tot 1 september niet door.

Corona. Veiligheid. Gezondheid. Groter doel.

Een paar dagen later kwam iedereen er achter dat de supermarkten de drukte niet bij konden benen. Er werd beslist dat de markten in afgeslankte vorm open mochten. Alleen food kramen waren welkom en moesten zich aan zeer strenge richtlijnen houden. Logisch natuurlijk. Maar wanneer de klanten op een markt zich niet aan deze richtlijnen houden mag de burgemeester per direct een markt sluiten. Dit is ook op plaatsen gebeurd. Een overvolle bouwmarkt of supermarkt is bij mijn weten nog nooit gesloten in deze hele Corona tijd.

Ik krijg vele telefoontjes van klanten, waarom we niet op de markt zijn. De fietswinkels mogen open. Waarom mogen jullie dan niet naar de markt? Iedereen is het er over eens dat winkelen in de buiten lucht, waar gepaste afstand gehouden kan worden, veel veiliger is dan afgesloten winkels. Er staan 3 kaasboeren en 4 visboeren op een markt. Waarom mogen die allemaal komen en jullie niet? Waarom mogen jullie niet om beurten naar de markt zodat iedereen een eerlijke kans heeft op een inkomen, of om in ieder geval zijn of haar kosten te dekken? Waarom werken jullie niet met meerdere pleinen in een dorp? Waarom houden jullie de weekmarkt in een dorp niet op 2 dagen, zodat alle kooplui kunnen komen?

Ik krijg zoveel vragen en ik heb ze zelf ook. Maar ben ik nu zo dom of de burgemeesters zo bang. Waarom steken ze hun nek niet uit voor de markt. Waarom laten ze zo’n belangrijk instituut DE MARKT in hun gemeente onnodig kapot gaan.

WAAROM METEN ZE MET 2 MATEN?