Gratis verzending vanaf € 75,-

DANKBAAR

Ik had nooit gedacht dat ik zo graag weer naar de markt zo gaan.

Op het moment dat we het bericht kregen dat we niet meer naar de markt mochten voelde ik een soort van onwerkelijkheid. Iedereen zit in een rare situatie en we luisteren maar braaf wat Rutte te vertellen heeft, want “Ja daar heeft de meerderheid blijkbaar op gestemd.” Veiligheid voor alles, dus wij hebben ons ook meteen bij deze beslissing neer gelegd. Van een drukke werkweek met ontzettend veel sociale contacten gingen we naar een onzinnige werkweek. We wilde zelfs onze naam veranderen van Van den Berg naar Van DiepDal.

We zijn elke dag druk in touw geweest en hebben alles gepoetst en opgeruimd.

Natuurlijk heel fijn dat de hele verkoopwagen van onder tot boven gepoetst is. (elk boutje en moertje is eruit geweest)

Natuurlijk is het fijn dat we het hele werkhok spic en span is.

Natuurlijk is het fijn dat we veel incourante opgeruimd en weggegooid hebben.

Natuurlijk is het fijn dat we onze webshop weer up to date hebben.

Maar we waren ontzettend druk met dingen waar ik eigenlijk niet druk mee wil zijn. Berichten op instagram en Facebook plaatsen, bestellingen weg brengen, brieven schrijven naar gemeentes, veiligheidsregio, kranten en t.v. programma’s.

Ik had mezelf op den duur voorgenomen dat ik elke morgen tot 12 uur zou gaan werken in de bedrijfsloods en dat ik s middags de bestellingen weg ging brengen en daarna helemaal niks. Aangezien er voorlopig geen vakantie meer voor ons inzit leek me dit de ideale tijd om met een goed boek in de tuin te gaan zitten. Dit kwam er nog steeds niet van. Er kwam telkens iets tussen. (mailtjes moeten weg, telefoontjes van klanten, even nog een update op Facebook en BAM het is weer avond) Dus nu was het wel klaar. Laat ons maar gewoon volle bak naar de markt gaan, dan hou ik meer tijd en energie over.

De food mocht al weer een tijdje naar de markt. Hun hadden al lang en breed bewezen hoe veilig je op de markt je producten kunt kopen. Overal afzettingen, pijlen, linten en wachtmatten. Een heel ander beeld dan normaal maar misschien wel de nieuwe norm. Geen probleem op de markt. Iedereen is verschuifbaar en alle ondernemers doen er alles aan om de veiligheid van hun klanten te waarborgen.

Gisteren kregen we eindelijk goed nieuws. Ondertussen dat wij een interview aan het opnemen waren met Hart van Nederland over de nijpende situatie werd er door de veiligheidsregio beslist dat de non-food ook weer naar de markt mag. Ik kwam natuurlijk vol in beeld op t.v. maar het was voor een goed doel zullen we maar zeggen. Wie de doorslag heeft gegeven zullen we nooit helemaal weten maar ik ben iedereen dankbaar die mee geholpen heeft om dit voor elkaar te krijgen. Vooral Marc Jansen (onze marktmeester in Reusel) Peter Swaanen (gemeente Reusel), Rita Lavrijsen (adviseur veiligheidsregio) en natuurlijk Annemieke van de Ven (de burgemeester van Reusel). Volgens mij mogen wij hun allemaal heel dankbaar zijn voor hun inzet.

Maandag mogen we weer naar Veldhoven en vrijdag weer naar Reusel.

Van onze andere marktmeesters hebben we nog niks gehoord.

Of we op zaterdag weer naar Woensel (Eindhoven) mogen? Dat weten we nog niet. Want de burgemeester van Eindhoven kan wel alles beloven.

EERST ZIEN DAN GELOVEN.