Gratis verzending vanaf € 75,-

 

FIETS A.U.B. VERLICHT.

Ik schrik nog steeds regelmatig hoeveel mensen er zonder fietsverlichting de weg op gaan. Een paar weken geleden kwam ik in Reusel bij de rotonde van de Molenberg. In de verte zag ik een verlichte mountainbiker. Daar kon ik misschien makkelijk voor. Maar omdat ik niet weet hoe snoeihard sommige fietsen, hield ik in. Gelukkig maar want ik had zijn vriend(in) niet gezien die voor hem fietste. Donker pak, donkere fiets, geen reflectie, geen verlichting. Ik schrok me te pletter. Even een bedankje voor de 2de mountainbiker. Bedankt dat ik door jouw verlichting geen dood op mijn geweten heb, dat er door jouw verlichting geen drama is gebeurd, dat ik door jouw verlichting geen levenslang trauma heb opgelopen en veel erger dat er door jouw verlichting niemand is weggevallen uit een gezin. Er worden elk jaar weer campagnes gehouden. FIETS VERLICHT. of door Veilig Verkeer Nederland met IK VAL OP. Toch gebeuren er nog steeds de meeste ongelukken door onverlichte fietsers. 1 op de 5 fietsongevallen gebeurt in het donker terwijl slechts 10% van de gefietste kilometers in het donker wordt afgelegd. Fietst u in het donker zonder fietsverlichting dan riskeert u een boete van 55,=. Tel eens uit hoeveel fietsverlichting u hier voor kunt kopen bij www.pvandenberg.nl of op een van onze markten. Jaarlijks worden er meer dan 30.000 boetes uitgeschreven voor onverlichte fietsers. Vaak is het gewoon laksheid van mensen. Daarom een paar kleine tips waardoor u nooit meer onverlicht op pad hoeft te gaan. Zorg dat u in de garage/keuken/schuur een klein verlichtingsbakje heeft staan. Hierin heeft u een schroevendraaier en AA en AAA batterijen zodat u altijd de batterijen kunt vervangen. Ook zorgt u voor 1 of 2 LED verlichtingsetjes met elastiek op voorraad. Dit zijn verlichtingssetjes die u makkelijk op uw fiets kunt monteren. Deze zijn zeker ook super praktisch wanneer u reguliere dynamo of verlichting het begeeft. Het probleem is namelijk vaak dat u er pas achter komt dat de verlichting niet werkt wanneer u hem echt nodig heeft. Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. FIETS A.U.B. VERLICHT.