Gratis verzending vanaf € 75,-

10 dingen die je niet moet doen wanneer je gaat fietsen.

1. MET SLAPPE BANDEN FIETSEN. Het is niet alleen zwaarder fietsen maar ook ontzettend slecht voor je banden. Veel mensen kijken nog op de ouderwetse manier of hun banden goed opgepompt zijn maar het indrukken van een fietsband gaat bij de A kwaliteit banden (o.a. Schwalbe, Rexway en CST) niet zo makkelijk. Het is beter om een fietspomp met drukmeter aan te schaffen. Zo kun je de exacte druk meten. Op de buitenband staat altijd hoeveel druk in de band moet. We hebben deze pompen natuurlijk in ons assortiment in diverse soorten, al verkrijgbaar vanaf 15.=
2. BELLEN OF APPEN. Zoals iedereen weet is het niet alleen gevaarlijk maar ook verboden. En natuurlijk zijn er veel mensen die hun telefoon op de fiets willen gebruiken om muziek te luisteren of om als navigatie te gebruiken. Daar hebben wij de oplossing voor.We hebben diverse telefoonhouders, verkrijgbaar vanaf 10,=
3. ROEPEN DAT JE ER LANGS WIL. Ergernis nummer 1 bij andere weggebruikers zijn wielrenners zonder fietsbel. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Wij leveren diverse licht gewicht bellen ( verkrijgbaar vanaf 1.= ) en hebben ook een ting bel welke te monteren is met rubber bandjes. Deze bel past daarom ook op een stuurpin of om een dikker stuur. Geen excuus meer voor mensen met een wielrenstuur.
4. WACHTEN OP EEN TERRAS OM TE DRINKEN. Natuurlijk is het gezellig om op een terras te zitten en dat is vaak ook het doel van een leuke fietstocht. Maar zeker in de zomer is het heel belangrijk om onderweg ook (water) te drinken. Een bidon is dan een uitkomst. Het probleem is vaak dat er op een dames fiets geen bidonhouder kan monteren op het frame. Bij onze bidonhouders hebben wij ook diverse montagebeugels zodat een bidon op het stuur of op een stuurpin gemonteerd kan worden. Dus ook voor dames een bidon mee. Vul hem de avond voor u gaat fietsen voor de helft en leg hem een nacht in de vriezer. Vul hem de volgende morgen aan en u heeft de hele dag fris gekoeld water.
5. EEN LANGE ROK OF JAS LATEN WAPPEREN. Niets is zo vervelend en gevaarlijk dan kleding tussen de ketting of in het wiel. Daar hebben wij ook een hele slimme en goedkope oplossing voor. Bij gereedschappen en meer, hebben wij diverse klemmen. De kleinste maat rode klemmen zijn 0,50 per stuk en de kleinste blauwe klemmen zijn 0,75 per stuk. Deze klemt u aan uw remkabel en wanneer u een lange rok of jas draagt kunt u deze vast zetten met een klem. Veilig en voordelig.
6. OP EEN VIES PICKNICK BANKJE GAAN ZITTEN. Wanneer u in de bossen of langs een fietspad een pick-nick bankje tegen komt is het altijd hetzelfde probleem. Deze zijn vaak vies en nat. Bij onze fietsstoeltjes hebben wij bagagedrager kussentjes. Verkrijgbaar vanaf 5.=. Deze zijn ideaal om te gebruiken als bescherming voor uw kleding en zitten ook lekker zacht.
7. TASSEN AAN HET STUUR HANGEN. Dit is niet alleen gevaarlijk maar ook slecht voor uw remkabels. Neem een kijkje bij onze fietstassen en u zult zien. Er is voor iedereen een leuke fietstas.
8. MET EEN VIEZE KETTING EN TANDWIELEN RIJDEN. Dit piept en kraakt wat voor ergernis zorgt maar het zorgt ook sneller voor slijtage. Dit is niet nodig. We hebben zoveel reinigings- en smeermiddelen. U kunt kiezen voor speciale kettingreinigers, bakjes waar de ketting door loopt, wax en teflon. Kijk even bij Fietsonderdelen-Fietsgereedschap voor de beste onderhoudsproducten.
9. EEN KAART IN JE HAND HOUDEN. Je kan voortaan een kaartklem monteren op het stuur. Makkelijk te monteren en dus ook makkelijk van het stuur te halen wanneer u hem niet gebruikt.
10. JE HOND THUISLATEN. Je beste vriend neem je natuurlijk mee op de fiets. Monteer een hondenmand op uw fiets of monteer een voordrager op uw fiets. Een voordrager zorgt voor een stabiele basis voor een grote voormand. Zo kan uw viervoeter lekker mee uitwaaien.